Opplev Finnmark med

SEILAND EXPLORE

Velkommen til Seiland

Seiland Explore holder til i Hønseby på Nordre Seiland i Hammerfest Kommune. Seiland er Norges syvende største øy og er todelt: Mens Nordre Seiland tilhører Hammerfest Kommune, ligger den sørlige delen i Alta Kommune. Arkeologiske funn viser at Seiland har vært bebodd i rundt 7000 år og i dag finnes det rundt 100 fastboende på Nordre Seiland. Seiland Explore ble etablert av ekteparet André og Marilou Larsen i 2005. Sammen eier de også landhandelen i Hønseby som er lokalsamfunnets sosiale knutepunkt. Familie Larsen har drevet med fiske, fangst, jordbruk og handel i Hønseby i syv generasjoner og har alltid levd med og av det havet og jorden rundt de kunne gi dem. Å høste fra naturen har alltid vært en viktig del av livet i Hønseby og gjennom generasjonene har familie Larsen lært å leve med naturen og dens krefter. Å kunne tolke omgivelsene, både til havs og til fjells har gjort familiebedriften Seiland Explore til en vellykket og kunnskapsrik aktør innen norskreiseliv.
  • Vår historie
  • Butikken
  • Kontakt oss
Seiland Explore ble etablert i 2005 av André Larsen og hans kone Marilou som fremdeles eier og leder bedriften. Mens Andrés familie alt i sju generasjoner har levd og drevet i Hønseby, flyttet Marilou hit fra en kanadisk storby på 90-tallet. Drømmen om det landlige og nærhet til naturen gjorde overgangen lettere, mens det kunne ta litt tid før hun lærte å sette pris på mørketiden og vinterstormene. Sammen har André og Marilou videreført landhandelen i Hønseby som fremdeles er Nordre Seilands sosiale sentrum – både for tilreisende og fastboende. Så lenge han husker, har livet til Andre tatt plass på kaia foran butikken – både som lekeplass, og arbeidsplass. Tidligere generasjoner har drevet med både fiske og fiskemottak i Hønseby og André og Marilou ønsker å videreføre denne tradisjonen. Derfor har de ved siden av Seiland Explore i de siste årene også drevet med oppdrett av både fisk, blåskjell og kråkeboller.
Butikken er en velsortert landhandel og den eneste butikken på Nordre Seiland. Her kan du kjøpe alt du trenger for ferien din, og om det er noe usedvanlig du mangler så kan vi som oftest ordne det fra Hammerfest eller fastlandet. Vi får levert ferskvarer opptil tre ganger i uken og kan tilby en fult utstyrt ferie i Hønseby. Butikken har vært i familie Larssens eie siden 60-tallet og har fra første dag vært en fast møteplass for øyas fastboende. Her kan du treffe de lokale som gjerne tar seg tid til en kaffe og en prat, og forteller om livet på det de gjerne omtaler som verdens vakreste øy.

Besøksadresse:
Butikkbygget Hønseby, 9609 Nordre Seiland 
Telefon:
+47 784 19 640
Mail:
an-lars@online.no